Berendi Obruk Peyniri %100 Koyun Peyniri (1kg)

Fiyat : ₺119,99(KDV Dahil)
₺119,99 'den başlayan taksitlerle
Gerçek Ürün

Dünyanın en lezzetli peynirleri arasında olan obruk peyniri, kendine özel tadı ve aromatik yapıya sahip olmasıyla bir çok kişi tarafından oldukça beğenilmektedir. Yeni yeni keşfedilmeye başlayan bu peynir çeşidi doğal yöntemler kullanılarak yapılmaktadır ve son derece sağlıklıdır. Obruk peyniri, Karaman ili Ayrancı ilçesindeki meralarda otlatılan ağırlıklı olarak kekik otlarıyla beslenen koyunların sütünden yapılmaktadır. Sütün yağlılık derecesini civarda bulunan doğal ve besleyici otlar belirlemektedir.

Peynirler yaylalarda seyyar tip mandıralarda hijyen ve sanitasyonu esas alınarak kadınlar tarafından üretimi yapılmaktadır.

 

DİKKAT! LÜTFEN OKUYUN!

Piyasada bulunan Obruk Peyniri adı altında satılan, içeriğinde inek sütünden yapılmış peynirler ile karşılaştırmayınız.

Ayrancı da kurulan kooperatifimiz, üretici kooperatifidir ve gerçek Obruk Peyniri yapmaktadır. Bu peynirler kooperatif güvencesiyle sizlere ulaştırılmaktadır.

ÖNEMLİ!

Ürünlerimiz hiçbir katkı içermez. Tamamen doğal ve orijinal ürünlerdir. Kooperatifimiz tüm üreticiyi bir araya getirerek, ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırmayı hedeflemiştir.


OBRUK PEYNİRİNİN HİKAYESİ:
Dünyanın en lezzetli peynirleri arasında olan obruk peyniri, kendine özel tadı ve aromatik yapıya sahip olmasıyla bir çok kişi tarafından oldukça beğenilmektedir. Yeni yeni keşfedilmeye başlayan bu peynir çeşidi doğal yöntemler kullanılarak yapılmaktadır ve son derece sağlıklıdır.

Obruk peyniri, Karaman ili Ayrancı ilçesindeki meralarda otlatılan ağırlıklı olarak kekik otlarıyla beslenen koyunların sütünden yapılmaktadır. Sütün yağlılık derecesini civarda bulunan doğal ve besleyici otlar belirlemektedir.


Koyunlar geleneksel yöntem el ile sağılır. Sağılan süt süzülür ve 65 dereceye yakın ısıda pişirilir. Pişirilen süt soğumaya bırakılır. (Hava şartlarına göre) 32-33 derece de soğutulan süt şırdan mayası ile mayalanır. Yaklaşık 1-2 saat mayalanmaya bırakılan süt, süzme kazanlarına alınır ve kırma işlemi yapılır. Kırma işleminde peynir sarı suyundan arındırılır. Sarı suyundan arındırılan obruk peynirinin üzeri temiz bezle kapatılır ve ağırlık konulur. Bu işlem ile 1 saat bekletilen peynir tamamen sarı suyundan ayrılır. Ardından peynirler kalıplar halinde kesilir ve 8-9 saat dinlendirilir. Dinlendirilen peynir temiz bir su içerisinde 1 saat bekletilir. Dinlenen peynirler parçalanarak tulumlara basılmaya hazır hale getirilir. Peynirler, tamamen koyun derisinden yapılmış olan tulumlara basılır. Basılan tulumlar güneş görmeyen bir ortamda 3-4 gün dinlenmeye bırakılır. Sarı suyunu tamamen atan peynirler olgunlaşması için obruk mağarasına konulur. (Peynir altı suyunun atılmaması peynirin acımasına neden olduğundan bekletilme aşamalarına özen gösterilmelidir.) Yerin 35 metre derinliğindeki mağara da yaklaşık 4-5 ay bekleyen peynirler tüketime hazır hale gelir.


Obruk peyniri koyun sütünden yapılmaktadır. Yıl boyunca imalatı mümkün olmayan peynir nisan ayında başlanır haziran sonuna kadar devam eder.


Obruk peynirinin eşsiz olması koyun sütünün özelliği ve obruk mağarasında bekletilerek olgunlaşmasına dayanır.


Mağaraya konulan peynirler zamanla olgunlaşır ve muhteşem tadına bu bekleme sırasında kavuşur. Bekleyen obruk peyniri bu süre içerisinde açık mavi renginde küf ile kaplanır. Bu süre boyunca peynirin tadında hiçbir bozulma olmaz.


Mağara içerisinde nem ve sıcaklığın yanı sıra özel florası peynirin tadını zenginleştirirken, olgunlaşma süresinde mağara içerisinde doğal olarak bulunan bakteriler aroma artışına etki eder.

Peynirlerimiz mağarada olgunlaşma sürecini tamamladığı için deri şeklinde tüketim de bünyesinde bulunan doğal bakteriler sayesinde küflenme özelliğine sahiptir. Bu da peynirin doğal antibiyotik etkisi olduğunu ve kaliteli olduğunu gösterir.


Hazırlanan obruk peyniri, bir üretici örgütü olan Obruk Süt Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde tüketicilere sunulmaktadır.

 

NASIL GÖNDERİYORUZ ?

Ürünlerimizin lezzeti bozulmaması için soğuk zincir kurallarına uygun gönderim yapmaya özen göstermekteyiz. Taşıma işleminde ısıya duyarlı ürünlerimizi -80 derece dondurulan kuru buz özelliği ile paketliyoruz. Bu yöntem sayesinde yöresel ürünlerimiz en taze haliyle adresinize ulaşmaktadır. Bu işlem ile yolculuk esnasında soğukluğunu yitirmez ve buzdolabından çıkmış gibi soğuk bir halde ulaşır.

Paketleme sürecinde ise ürünlerimizi içi hava dolu poşetlere sarıyoruz. Hasar görebilecek veya kırılabilecek ürünlerimizi koli içerisinde hareketini engellemek adına ek olarak koli içerisine strafor köpük ilave ederek zarar görmesini engellemekteyiz. Bu sayede ürünlerinizi güvenli ve hiçbir hasar görmeden sizlere ulaştırmaktayız.

 


Tüm Türkiye'ye ürünlerimizi Yurtiçi Kargo ve soğuk zincir sistemiyle bozulmadan gönderiyoruz.

Geleneksel yöntemler ile üretilen obruk peyniri ilk günkü tadı ve lezzeti muhafaza ederek sofralarına ulaştırıyoruz. Obruk peynirimiz her damak tadına hitap etmektedir.

Keyifli Alışverişler!